Дивно, але при обсмажуванні тонкі шматочки тіста перетворюються на повітряні пишні подушечки, процес миттєвий.
Це вироби з дріжджового тіста, які при приготуванні утворюють порожнину всередині та роздмухуються, як кульки. Смажені Ньоккі (Клецки, Ньокко Фрітто або Торта Фрітто) поширені в Італії, причому в кожній провінції ця страва має свої особливості, вироби зі смаженого тіста прийнято начиняти м’ясною нарізкою (прошутто, шинка), сиром або навіть солодким кремом (Нутелла) ).
А чим вони відрізняються від пампушок або баурсаків? Знайдіть кілька відмінностей та напишіть, що по-іншому. Готуйте із задоволенням!
Італійська кухня Ньокко Фрітто або смажені галушки. Покроковий рецепт
- Наперед підігріте тепле молоко змішуємо з дріжджами, залишаємо на 5-10 хвилин.
- Борошно просіюємо, робимо поглиблення, в яке поступово додаємо молоко з дріжджами, сіль та оливкову олію. Замішуємо тісто.
- Якщо тісто вийшло рідкішим, то додайте трохи борошна, або навпаки. Бо борошно у різних країнах може відрізнятися за щільністю. Тісто в результаті трохи щільніше, ніж ми зазвичай робимо для булочок.
- Залишаємо тісто на 1:00, в мисці ставлячи в тепле місце для підйому. Після цього не обминаємо, відразу ділимо на 2-4 частини.
- Розкочуємо шматочки тіста завтовшки 2-3 мм у смужки, злегка посипаючи борошном. Нарізаємо на квадрати (зазвичай 5-6 см). Обрізки збираємо і хвилин через 10 знову їх можна розкачати.
- Залишаємо квадрати на дошці на 5 хвилин перед смаженням, накриваємо, щоб не сохли. У розігрітій олії на сильному нагріванні швидко обсмажуємо Ньоккі Фрітто до легкого золотистого кольору, якщо пересмажити, то буде жорстка. Зручно потроху опускати, щоб встигати перевертати, оскільки процес обсмажування дуже швидкий.
- Виймаємо шматочки тіста, які вже роздулися в подушечки з порожниною всередині, на паперові рушники, даємо стекти олії і можна начиняти.
- І ось, що вийшло всередині! М’які, смачні, повітряні та апетитні смажені галушки по-італійськи готові. У начинку прошутто, шинка, сир тощо. Смачно! Готуйте із задоволенням.
КРОКОВИЙ ВІДЕО РЕЦЕПТ:
✅Інгредієнти:
пресовані/сухі дріжджі – 18/6 г = 1 ст. без гірки/1 ч.л. з гіркою
тепле молоко – 250 +/- г = 1 склянка*
борошно – 500 г = 3 склянки + 1 ст.л.
сіль – 5-9 г = 1 ч. л. без гірки або з гіркою
оливкова олія – 30 г = 2-3 ст.л.
🥛*склянка 250 мл