Миттєвий і дивовижний процес: тонкі шматочки тіста перетворюються на пишні подушечки – галушки

Дивно, але при обсмажуванні тонкі шматочки тіста перетворюються на повітряні пишні подушечки, процес миттєвий.

Це вироби з дріжджового тіста, які при приготуванні утворюють порожнину всередині та роздмухуються, як кульки. Смажені Ньоккі (Клецки, Ньокко Фрітто або Торта Фрітто) поширені в Італії, причому в кожній провінції ця страва має свої особливості, вироби зі смаженого тіста прийнято начиняти м’ясною нарізкою (прошутто, шинка), сиром або навіть солодким кремом (Нутелла) ).

А чим вони відрізняються від пампушок або баурсаків? Знайдіть кілька відмінностей та напишіть, що по-іншому. Готуйте із задоволенням!

Миттєвий і дивовижний процес: тонкі шматочки тіста перетворюються на пишні подушечки - галушки

Італійська кухня Ньокко Фрітто або смажені галушки. Покроковий рецепт

  1. Наперед підігріте тепле молоко змішуємо з дріжджами, залишаємо на 5-10 хвилин.
  2. Борошно просіюємо, робимо поглиблення, в яке поступово додаємо молоко з дріжджами, сіль та оливкову олію. Замішуємо тісто.
  3. Якщо тісто вийшло рідкішим, то додайте трохи борошна, або навпаки. Бо борошно у різних країнах може відрізнятися за щільністю. Тісто в результаті трохи щільніше, ніж ми зазвичай робимо для булочок.
  4. Залишаємо тісто на 1:00, в мисці ставлячи в тепле місце для підйому. Після цього не обминаємо, відразу ділимо на 2-4 частини.
  5. Розкочуємо шматочки тіста завтовшки 2-3 мм у смужки, злегка посипаючи борошном. Нарізаємо на квадрати (зазвичай 5-6 см). Обрізки збираємо і хвилин через 10 знову їх можна розкачати.
  6. Залишаємо квадрати на дошці на 5 хвилин перед смаженням, накриваємо, щоб не сохли. У розігрітій олії на сильному нагріванні швидко обсмажуємо Ньоккі Фрітто до легкого золотистого кольору, якщо пересмажити, то буде жорстка. Зручно потроху опускати, щоб встигати перевертати, оскільки процес обсмажування дуже швидкий.
  7. Виймаємо шматочки тіста, які вже роздулися в подушечки з порожниною всередині, на паперові рушники, даємо стекти олії і можна начиняти.
  8. І ось, що вийшло всередині! М’які, смачні, повітряні та апетитні смажені галушки по-італійськи готові. У начинку прошутто, шинка, сир тощо. Смачно! Готуйте із задоволенням.

Миттєвий і дивовижний процес: тонкі шматочки тіста перетворюються на пишні подушечки - галушки

КРОКОВИЙ ВІДЕО РЕЦЕПТ:

✅Інгредієнти:

пресовані/сухі дріжджі – 18/6 г = 1 ст. без гірки/1 ч.л. з гіркою

тепле молоко – 250 +/- г = 1 склянка*

борошно – 500 г = 3 склянки + 1 ст.л.

сіль – 5-9 г = 1 ч. л. без гірки або з гіркою

оливкова олія – 30 г = 2-3 ст.л.

🥛*склянка 250 мл

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Proudly powered by WordPress | Theme: Beast Blog by Crimson Themes.